CAMPIONAT NACIONAL DE LLIGA, 2ª DIVISIÓ, TEMPORADA 11/12
FC BARCELONA "B" 0 - CE SABADELL 1
FC BARCELONA "B": Miño, Montoya, Marc Bartra (Deulofeu, '77), Armando, Planas, Jonathan Dos Santos, Riverola, Espinosa (Carmona, '64), Rafinha, Tello i Rodri (Kiko Femenía, '46).
CE SABADELL: De Navas, Óscar Ramírez, Toni Lao, Olmo, Redondo, Héctor Simón, Juvenal, Puigdollers (Juanjo, '79), Eneko (Aarón Bueno, '72), Lanzarote i Florian (Baha, '64).
GOLS: 0-1, Juvenal ('41).
ÀRBITRE: Francisco Manuel ARIAS LÓPEZ (col·legi càntabre). Targetes: grogues per a Marc Bartra (FCB) i Juanjo (SBD). Cap vermella.
ESTADI: Mini Estadi del FC Barcelona, 6.230 espectadors (més de 1.000 seguidors del Sabadell).

Avui Barcelona s'ha vestit de quadres blau i blancs. A la autopista es veien cotxes camí del Mini Estadi amb banderes arlequinades. Als trens passava el mateix. Tot es vestia d'arlequinat. Els carrers del voltant del Mini no més es veien socis i aficionats del Sabadell, i després, dintre de l'estadi blaugrana, la festa era arlequinada. Una afició, que no deixa a l'equip sol en quant te la oportunitat de fer-li costat. I avui era un dia propici, per la proximitat de l'estadi del rival i per que el rival era el Barça b. La afició tenia gana, i creiem, que ens hem atipat i tot.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
El Centre d'Esports Sabadell ha tornat al camí de la victòria i ho ha fet amb un triomf de prestigi davant el filial del FC Barcelona al Mini Estadi, un camp on feia ni més ni menys que onze anys que no s'hi guanyava. A més de trencar aquesta estadística, els arlequinats han aconseguit el seu primer partit amb la porteria a zero. I, per acabar-ho d'arrodonir, ho ha fet davant una nombrosa parròquia arlequinada que s'ha desplaçat en massa cap a Barcelona per omplir la zona del gol nord, on hi havien més de 1.000 seguidors, i que han gaudit d'aquesta victòria tan important.
Al finalitzar el partit contra l'Hércules, el míster Carreras va afirmar que els dos punts que el Sabadell s'havia deixat davant el conjunt alacantí es recuperarien en el següent matx. I a bona fe que ha estat així. Un partit esperat per molts, ja que tant Sabadell com Barça "B" són dos conjunts en els quals el bon tracte de la pilota és el seu pa de cada dia. Tots dos equips van sortir amb el mateix dibuix tàctic: 4-3-3, senyal inequívoc de l'anomenada "Escola Barça" que ambdos entrenadors, Eusebio Sacristán i Lluís Carreras, van aprendre durant la seva època de jugadors al club culé.
A diferència de les primeres jornades, on el conjunt arlequinat era el dominat durant els primers minuts de joc, els homes de Carreras van sortir a la gespa del Mini sense complexos, mostrant l'ambició d'endur-se el partit des del primer moment. Al davant, el filial blaugrana demostrava que no era coix i també va mostrar una gran ambició per guanyar i poder reconduïr la seva delicada situació a la classificació general, on el lloc que ocupa enganya amb el talent i perill dels seus jugadors. Així, el matx va iniciar-se amb arribades de perill per part dels extrems Tello i Eneko, molt actius durant els primers minuts de joc.
Mica en mica, seria el filial barcelonista qui s'acostaria amb més perill a l'àrea rival. Qui millor va gaudir d'una oportunitat per marcar va ser Rafinha, però va fallar en el mà a mà amb De Navas. Poc després serien Tello i Rodri qui estarien més a prop del gol, però no van arribar a concretar les seves oportunitats. La millor ocasió del Sabadell la va tenir Lanzarote, amb un fort xut que va sortir fora per ben poc. Minuts després, seria De Navas qui treuria una mà fantàstica a un llançament de falta directa culé, desviant la pilota a córner.
I quan més estava arribant el Barça "B" a l'àrea del Sabadell, va arribar el gol arlequinat, a pocs minuts del descans. En una magnífica sortida a la contra, Puigdollers va veure com Juvenal arribava sol pel mig del camp. Li va cedir la pilota i el jugador sabadellenc, des de la frontal de l'àrea culé, va armar la cama dreta i va engaltar un míssil imparable per a Miño. Golàs per tot l'escaire i la zona arlequinada del gol nord esclatava d'alegria. Amb el 0-1 a l'electrònic es va arribar a la mitja part.
Foto RS
A la segona meitat, els blaugranes van sortir disposats a, com a mínim, fer l'empat. El Sabadell es va limitar a controlar el marcador i mirar de sortir a la contra per assegurar la victòria. Als arlequinats s'els van fer eterns els darrers 45 minuts. Els homes d'Eusebio Sacristán no estaven disposats a regalar els tres punts i van arraconar el Sabadell al seu camp, fent-se els clars dominants de la segona part. Riverola va ser el primer a provar, però el seu xut va sortir per sobre del travesser. Poc després, una passada dolenta cap enrere dels jugadors del Sabadell va ser aprofitada per Tello, que va marxar amb velocitat cap a l'àrea rival però que va veure com De Navas li va guanyar en el mà a mà. En la continuació de la jugada, Kiko Femenía va xutar molt desviat i sense perill.
Tello tornaria a encongir el cor dels arlequinats quan va guanyar l'esquena de Redondo i va aconseguir superar la sortida de De Navas, però el seu xut es va trobar amb Toni Lao, que va treure l'esfèrica sota pals. El Sabadell, que jugava amb el marcador a favor, va gaudir també d'un parell de bones ocasions per sentenciar mitjançant Aarón Bueno i Baha: el jugador de Badia del Vallès va estar a prop de fer el segon, ja que va marxar esplèndidament Aarón Bueno i Baha: el jugador de Badia del Vallès va estar a prop de fer el segon, ja que va marxar esplèndidament del defensa blaugrana, però el seu potent xut va sortir fora llepant l'escaire; el davanter marroquí, per contra, va estar molt lent i no va saber aprofitar un valuós contraatac.
L'ansietat i les ganes dels jugadors culés no es van veure recompensades i el partit va finalitzar amb la victòria del Sabadell. Tres punts més al sarró que permeten als homes de Carreras continuar en posicions privilegiades i que fan tenir la permanència una mica més a prop.