divendres, 28 d’octubre del 2011

Un empat que te gust de victòria

CAMPIONAT NACIONAL DE LLIGA, 2ª DIVISIÓ, TEMPORADA 11/12
1ª JORNADA, 26-10-2011, 21:00h
XEREZ CD 2 - CE SABADELL 2
XEREZ CD: Doblas, Mendoza, Lombán, Robusté, Raúl Cámara, Bruno Herrero, Capi, Rueda, Pablo Redondo, Israel i Tato (Íñigo Vélez, '75).                                              CE SABADELL: De Navas, Óscar Ramírez, Olmo, Pablo Ruiz (Songo'o, '16), Toni Lao, Héctor Simón, Puigdollers (Samuel, '38), Juvenal, Lanzarote, Arteaga (Álex Cruz, '63) i Florian.
GOLS: 1-0, Tato ('6); 2-0, Robusté ('27); 2-1, Lanzarote ('32); 2-2, Juvenal (p. '71).
ÀRBITRE: Dámaso ARCEDIANO MONESCILLO (col·legi castellano-manxec). Targetes: grogues per a Raúl Cámara (XER), Lombán (XER), Robusté (XER), Arteaga (SBD) i Toni Lao (SBD). Cap vermella.
ESTADI: Municipal de Chapín, 6.751 espectadors (5-10 seguidors del Sabadell).
Hi han jugadors que, al jugar en un equip de renom, acaparen moltes vegades les notícies i tertúlies esportives. Però n'hi han d'altres (una gran majoria) que, al formar part d'un equip no tan conegut, les seves enormes actuacions sobre la gespa acostumen a passar desapercebudes. Entre aquests casos hi trobem el porter del CE Sabadell David De Navas. Aquell home que va arribar sense fer soroll quan l'equip estava a 3ª. Aquell home que va resultar fonamental al play-off d'ascens a 2ªB en la memorable tanda de penals a Palma de Mallorca i que, arran d'allò, va rebre l'honorífic sobrenom de "Sant". Aquell home que, amb les seves intervencions, ha ajudat a retornar al Sabadell a 2ªA. Aquell home que partit rere partit continua oferint-nos un ampli ventall d'aturades miraculoses que permeten al conjunt arlequinat continuar a la zona noble de la classificació. Poca gent és conscient de que, quan el madrileny decideixi penjar els guants, el futbol espanyol perdrà a un grandíssim porter.

Aquesta introducció ve deguda a que, un partit més, De Navas va resultar vital per a que el Sabadell pogués treure quelcom de positiu en la seva visita al Xerez. En aquesta jornada intersetmanal es jugava el que havia de ser el primer partit de la lliga, que a l'estiu va ser ajornat per la vaga de futbolistes. En aquest matx, els homes de Lluís Carreras van demostrar un ofici impagable per tal d'igualar un marcador de 2-0 en contra.
El partit no va resultar gens fàcil, ja que al davant hi havia un dels ferms candidats a la lluita per l'ascens a Primera. I ben aviat el Xerez va demostrar el seu potencial quan Tato va estar a punt d'inaugurar el marcador després de rebre una passada interior de Redondo, però no va aconseguir culminar la jugada. Només tres minuts després, el propi Tato tornaria a gaudir d'una oportunitat que aquest cop no va desaprofitar: li va guanyar l'esquena a la defensa, va rebre una passada a l'espai i va creuar la pilota davant la sortida de De Navas. Ni deu minuts de joc es portaven i els locals es posaven per davant, i donant una imatge de superioritat implacable. Minuts després, els andalusos tornarien a avisar a la sortida d'un córner amb una rematada de cap que va sortir per sobre del travesser. Els locals van gaudir de més serveis de cantonada, però no van aconseguir materialitzar-ne cap.

El Sabadell no es va intimidar per la superioritat del rival i Juvenal va provar sort amb un xut de falta directa que va picar en la barrera i va sortir finalment a córner. A la següent acció, va succeïr allò al que malauradament ja estem acostumats: la lesió d'un jugador. Aquest cop l'infortuni va caure sobre Pablo Ruiz, que va haver de ser substituït per Yann Songo'o. La preparació física arlequinada continua sota sospita.
El Xerez va disposar de dues casions seguides per ampliar el seu avantatge en el marcador, primer amb un xut de Pablo Redondo que va sortir alt i després amb un altre xut de Raúl Cámara, que De Navas va desviar a córner. Seria cinc minuts després quan Robusté, precisament a la sortida d'un córner, va fer una rematada picada de cap al segon pal i aconseguia el segon gol per al seu equip. Veient els mèrits que estaven fent els locals, el resultat era just.
Però el Sabadell de Lluís Carreras està entrenat per no rendir-se fins al minut 90, i a partir del segon gol del Xerez els arlequinats es van esperonar. Florian, només treure de centre després del segon gol local, va aprofitar una passada a l'espai per plantar-se sol davant de Doblas, però el porter andalús va refusar-li la vaselina. Instants després seria Lanzarote qui posaria a prova Doblas amb un xut de falta des de la frontal i que anava dirigit a l'escaire, però el xerecista va respondre amb una gran aturada, desviant a córner. Al tercer intent, els arlequinats ho van aconseguir: després de fer una gran finta, Lanzarote es va plantar davant la mitja lluna i es va treure un xut amb l'eesquerra que va comptar amb la sort de picar en les cames d'un defensa, fet que va desviar la trajectòria de la pilota i va descol·locar Doblas, que res va poder fer per evitar el gol. El Sabadell aconseguia retallar distàncies i ficar-se més al partit.
Tot i el gol arlequinat, el Xerez va continuar gaudint de les millors ocasions i Tato va estar a punt de fer el tercer, però el seu xut va sortir fora llepant el pal. Carreras va decidir fer un canvi tàctic per reforçar la zona del mig camp, que estava patint per contenir el joc xerecista, i va donar sortida a Samuel per Puigdollers. Israel i Redondo van gaudir d'un parell d'oportunitats per fer gol, però no van estar encertats de cara a porteria. El Sabadell va aconseguir arribar viu al temps de descans.
A la sortida de vestidors, els arlequinats van oferir una millor cara i van començar a jugar la pilota i a pressionar als locals a la zona de 3/4 per aconseguir el gol de l'empat, mentre que el Xerez confiava la seva sort als contraatacs. Samuel seria el primer en intentar-ho amb un xut que va sortir una mica alt. La següent ocasió seria per al Xerez, amb una centrada de Tato i rematada d'Israel, que va enviar fora quan ho tenia tot a favor. Un altre cop ho tornarien a intentar els locals mitjançant Tato, que va ser qui més a prop va estar de fer el tercer gol, ja que la seva rematada va picar al travesser. Tato ho va tornar a tenir tot a favor per marcar, però el seu xut el va desviar De Navas amb una aturada miraculosa. La jugada no va acabar aquí i el rebot va caure a peus del xerecista Capi que, amb tota la porteria per a ell, va enviar la pilota als núvols. Increíblement, i afortunadament per als interessos del Sabadell, el Xerez es veia incapaç de matar el partit.
Va ser llavors quan va arribar el penal a favor dels arlequinats: Lanzarote, des de la banda dreta, va canviar de joc cap a l'esquerra on Samuel va penjar la pilota cap a l'àrea; Florian es disposava a rematar, però va ser travat per Lombán i l'àrbitre va assenyalar els onze metres, mostrant-li la groga al defensa xerecista. Juvenal va ser l'encarregat de transformar-lo amb un xut potent i centrat. El Sabadell aconseguia igualar el marcador i es mostrava disposat a anar a per més.
El Xerez va acaparar la majoria de jugades d'atac fins al final i Capi va estar a punt de tornar a avançar al seu equip, però De Navas va estar novament providencial amb una magnífica aturada. Es tornaria a lluïr el porter al aturar un fort xut de Rueda. Íñigo Vélez, que va entrar substituïnt Tato, va gaudir d'una gran ocasió amb una rematada de xilena que va sortir fora per ben poquet. Quan restaven deu minuts per finalitzar el partit, Bruno va deixar la pilota morta dins l'àrea, però aquesta es va passejar davant la porteria sense que ningú la rematés a gol. El Xerez estava perdonant i al Sabadell se li estaven fent els minuts una eternitat. Els xerecistes també van reclamar amargament a l'àrbitre un possible penal de Toni Lao sobre Íñigo Vélez.
Als darrers instants del matx, tots dos conjunt van gaudir d'una ocasió per endur-se els tres punts: primer els locals, amb un xut d'Íñigo Vélez que va sortir alt, i després els arlequinats, en una rapidíssima contra que Lanzarote no va arribar a concretar. L'àrbitre va decretar el final i els punts es van repartir. Un empat que, vist com havia començat el partit, té regust de victòria.
El futbol no para en aquesta 2ªA i, després del partit a Chapín, ja toca mentalitzar-se i pensar en el partit de dissabte contra el CD Alcoyano a casa.

Per Abel Martínez Ruano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada