dilluns, 5 de desembre del 2011

El Sabadell torna a perdre sense agradar

CAMPIONAT NACIONAL DE LLIGA, 2ª DIVISIÓ, TEMPORADA 11/12
16ª JORNADA, 3-12-2011, 18:00h
RC CELTA DE VIGO 4 - CE SABADELL 1
RC CELTA DE VIGO: Yoel, Hugo Mallo, Oier, Túñez, Roberto Lago, Bustos, Álex López (Natxo Insa, '84), De Lucas, Mario Bermejo, Orellana (Joan Tomàs, '64) i Iago Aspas (Toni, '79).
CE SABADELL: De Navas, Óscar Ramírez, Toni Lao, Olmo, Redondo (Florian, '60), Juvenal, Héctor Simón, Puigdollers, Arteaga (Samuel, '46), Lanzarote (Aarón Bueno, '73) i Baha.
GOLS: 1-0, Mario Bermejo ('33); 2-0, De Lucas ('44); 3-0, Joan Tomàs ('76); 3-1, Olmo ('82); 4-1, Mario Bermejo ('86).
ÀRBITRE: Pedro SUREDA CUENCA (col·legi balear). Targetes: grogues per a Túñez (CEL), Álex López (CEL), Florian (SBD), Toni Lao (SBD) i Baha (SBD). Vermella per a Florian (SBD), per doble amonestació.
ESTADI: Balaídos, 7.745 espectadors (10-15 seguidors del Sabadell).

Preocupant situació la que està vivint el Centre d'Esports Sabadell. Els arlequinats continuen la seva caiguda lliure i no hi han indicis de que aquesta es pugui aturar. Dissabte, a Balaídos, els homes de Lluís Carreras van signar el pitjor partit del que portem de temporada. Les esperances de recuperació que es van mostrar durant els primers 45 minuts a Girona i al partit contra el Murcia, on l'equip va tornar a realitzar aquell futbol tan alegre i vistós, es van veure esfumades amb una imatge que deixava molt que desitjar. Sí bé el rival era el Celta, un equip que està obligat a lluitar per l'ascens i amb un pressupost molt superior, i davant el qual perdre era lògica pura, no ha de servir d'excusa per justificar el mal partit que van realitzar els jugadors arlequinats.
Quan el millor jugador del teu equip és el porter, poca cosa més hi ha a afegir. Un partit més, David De Navas va treballar de valent per evitar que el Sabadell s'endugués una autèntica golejada de Vigo. El conjunt dirigit per l'ex-arlequinat Paco Herrera va donar un autèntic recital de futbol ofensiu i en cap moment va donar opció a un Sabadell que tampoc va posar als viguesos en complicacions. Mitjançant la qualitat del veterà De Lucas i del jove Iago Aspas, les ocasions del Celta arribaven una vegada rere una altra a la porteria de De Navas, i només la manca de punteria dels locals i les aturades del porter madrileny del Sabadell van evitar que els gols arribessin abans de la mitja hora, com per exemple en dos grans xuts de De Lucas (el darrer, després d'una excel·lent jugada de combinació del Celta) que van sortir fora llepant el pal. Mario Bermejo gaudiria de la següent ocasió (novament arribava després d'una gran combinació dels locals), però el seu xut va anar massa centrat i De Navas va blocar la pilota sense problemes. Era qüestió de temps que arribés el gol local.
Foto intereconomía.com
I aquest va arribar al minut 33: Iago Aspas va centrar a l'àrea, on De Lucas va enganyar els defenses fent veure que xutava, va deixar passar la pilota i Mario Bermejo, des de darrera, va aconseguir foradar la xarxa amb un bon xut que van fer inútil l'estirada de De Navas. Justíssim premi al joc del Celta. El Sabadell no donava símptomes de vida: el centre del camp no assortia de pilotes als davanters i, alhora, tampoc era capaç de destruïr el joc dels viguesos. L'equip estava dividit en tres parts i d'aquesta circumstància es va saber aprofitar molt bé el conjunt local, que continuava ofegant als arlequinats. Tot i així, l'única vegada que els arlequinats es van apropar a l'àrea de Yoel o va fer amb perill, quan al minut 43 Baha va disposar d'una gran ocasió per fer l'empat, però no va estar encertat davant del porter del Celta. I del possible 1-1, es va passar al 2-0: novament Iago Aspas va fer una assistència de luxe cap a De Lucas, que va picar suaument per superar la sortida de De Navas. Aquest gol, juntament amb la nul·litat creativa dels arlequinats, van acabar de matar al Centre d'Esports.
A la tornada de vestidors, el monòleg del Celta va continuar davant un Sabadell que només sap juga d'una manera i que no disposa d'un pla "B". Així, només havia passat un minut des de l'inici de la segona part i De Lucas va estar a punt de fer el tercer gol, però De Navas ho va evitar amb una gran aturada de peus al més pur estil handbol. Deu minuts després, el "sant" arlequinat va tornar-se a lluïr, aquest cop davant de Mario Bermejo. Carreras va fer una aposta arriscada i va treure a Redondo per donar entrada a Florian, per donar més agressivitat a l'atac, passant a jugar amb tres defenses i dos davanters. El davanter català Joan Tomàs ho va tenir tot a favor per fer el 3-0 a porta buida, però ho va voler fer tant bonic que la seva rematada de xilena va anar fora.
Foto el mundo.es
Al minut 73, va arribar l'única jugada polèmica (si bé intrascendent) del partit: Sureda Cuenca va mostrar la segona groga al francès Florian al considerar que aquest havia agredit amb el braç a Túñez en un salt. Les imatges de TV demostren que el cop va existir, però també es veu clarament com el defensa del Celta va exagerar bastant al caure a terra. L'expulsió no va afectar al Sabadell, ja que l'equip estava trencat des del xiulet inicial. Tres minuts després de l'expulsió, Joan Tomàs es va refer de la seva errada d'abans i va signar el 3-0. Si jugant onze contra onze el Celta va mostrar una superioritat aplastant, jugant onze contra deu es veia venir la golejada.
Els arlequinats van aconsguir fer el gol de l'honor al minut 82  a la sortida d'un córner mitjançant una rematada de cap d'Olmo, que s'està mostrant com l'especialista en aquestes accions (recordem els seus dos gols que van donar la primera victòria de la temporada a casa davant del Huesca). Però només quatre minuts després el Celta va llençar un rapidíssim contraatac, tres davanters contra un defensa, i Mario Bermejo va rematar a plaer a porta buida per signar la golejada després de rebre una bona assistència de Toni. El xiluet que indicava el final del matx va ser fins i tot d'agraïr, ja que es va evitar una golejada d'autèntic escàndol.

Molt han de treballar els integrants de la plantilla, cos tècnic  i direcció esportiva per revertir aquesta situació. I no serà gens fàcil, ja que dissabte arriba a la Nova Creu Alta un altre dels equips més forts de la categoria, l'Elche. Esperem que, com a mínim, la imatge de l'equip sobre la gespa sigui més positiva, per que els pròxims partits ( Elche, Almería i Valladolid) al igual que Celta, son partits que teoricament es poden perdre perfectament, el que s’ha de mirar es com, per que no es pot perdre de qualsevol manera.

Per Abel Martínez Ruano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada