CAMPIONAT NACIONAL DE LLIGA, 2ª DIVISIÓ, TEMPORADA 11/12
11ª JORNADA, 29-10-2011, 18:00h
CE SABADELL 2 - CD ALCOYANO 2
CE SABADELL: De Navas, Óscar Ramírez, Olmo, Toni Lao, Songo'o (Joaquín, '81), Héctor Simón, Juanjo, Puigdollers (Álex Cruz, '54), Arteaga (Juvenal, '72), Lanzarote i Florian.
CD ALCOYANO: Maestro, Devesa, Fernando Martín, Morcillo, Carrión, Miki, Fran Miranda, Álvaro (César Remón, '58), Guille Roldán, Gato (Monterde, '74) i "Choco" Lozano (Fabiani, '70).
GOLS: 0-1, Gato ('21); 1-1, Florian ('23); 1-2, Gato ('27); 2-2, Toni Lao ('92).
ÀRBITRE: Alejandro HERNÁNDEZ HERNÁNDEZ (col·legi canari). Targetes: grogues per a Songo'o (SBD), Joaquín (SBD), Fran Miranda (ALC), Gato (ALC), "Choco" Lozano (ALC) i Fabiani (ALC).
ESTADI: Nova Creu Alta, 5.100 espectadors (5-10 seguidors de l'Alcoyano).
Afició arlequinada, més mimbada que en partits anteriors

Segon empat consecutiu del Sabadell. Els homes de Lluís Carreras van haver de suar de valent per empatar un partit en el qual sempre van anar a remolc d'un CD Alcoyano que va demostrar ser un conjunt molt rocós i molt ben organitzat, i amb el seu jugador Gato com a home del partit. Val a dir també com a apunt positiu que en aquest matx no es va haver de lamentar una nova lesió arlequinada.
El partit es va iniciar amb un Alcoyano molt ben posicionat al camp que va pressionar el Sabadell a la zona de 3/4, per evitar la sortida controlada de la pilota i així ofegar el joc de creació local. Fins a tres homes del conjunt que dirigeix David Porras pressionaven qualsevol jugador del Sabadell que tingués la possessió de la pilota. Fruit d'aquesta pressió constant, el centre del camp arlequinat perdia moltes pilotes, fet que ocasionava ràpides sortides a la contra dels jugadors visitants, mitjançant uns incisius Gato i "Choco" Lozano. La primera ocasió del partit va ser precisament per al davanter hondureny de l'Alcoyano, que es va plantar mà a mà amb De Navas, però un altre cop el porter madrileny va estar providencial amb la seva aturada.
El Sabadell no s'estava trobant gens còmode, passaven els minuts i els arlequinats patien molt per crear el seu joc. L'Alcoyano ofegava qualsevol possibilitat d'arribar a l'àrea rival. Per acabar-ho d'adobar, el visitant Gato va sorprendre al públic de la Nova Creu Alta amb un esplèndid i potent xut des de 35 metres que es va ficar a la porteria per l'escaire, després d'haver picat al travesser. David De Navas només va poder veure com aquell míssil imparable acabava al fons de la seva xarxa. Alguns espectadors creualtencs, en un acte d'esportivitat, van aplaudir aquell golàs. No era per menys.
Foto web C.E.Sabadell
La reacció arlequinada, però, no es va fer esperar. Dos minuts després, Songo'o penjava la pilota des de la banda esquerra cap a Lanzarote, aquest va cedir a Héctor Simón, que va rematar amb misto, però amb la fortuna de que l'esfèrica va arribar fins al segon pal, on Florian (en fora de joc) va rematar en boca de canó a la xarxa. L'àrbitre no va fer cas de les queixes dels jugadors alacantins, que reclamaven la posició il·legal del davanter francès, i va donar validesa al gol. L'alegria, però, li va durar poc a la parròquia arlequinada: només quatre minuts després, una greu errada de marcatge de Toni Lao va permetre que els visitants es tornessin a posar per davant. Devesa, des de la banda dreta, va centrar a l'àrea on novament Gato, sol, en planxa i amb una magnífica rematada de cap, foradava de nou les xarxes arlequinades.
Aquest gol sí que va fer molt de mal al Sabadell. Els arlequinats es veien superats per l'Alcoyano i ja no van saber crear ocasions clares per arribar fins a la porteria rival fins al darrer minut de la primera part, quan Lanzarote va fer una rematada que Maestro va desviar a córner. Córner que, per cert, l'àrbitre no va deixar executar entenent que ja s'havia sobrepassat el temps afegit.
A la sortida de vestidors, tots dos conjunts van fer un radical canvi de cara: el Sabadell va sortir a per totes, amb un inspiradíssim Lanzarote, mentre que l'Alcoyano es va limitar a veure-les venir, intentar sorprendre en una contra i amb els seus jugadors llençant-se constantment a la gespa per esgarrapar els minuts. En aquest apartat, això sí, l'àrbitre es va mostrar implacable advertint seriosament a aquells jugadors que ell considerava que feien més teatre del compte, i deixant que només entressin les assistències mèdiques en casos de lesió clara, com va succeïr amb el "Choco" Lozano (al minut '66).
L'Alcoyano ja no va pressionar més a la zona de 3/4 i van cedir als jugadors arlequinats el control de la pilota, fet que va permetre que el Sabadell comencés a trobar-se més a gust a la gespa creant el seu joc i creant una infinitat d'ocasions, que malauradament no arribaven a concretar-se. L'única ocasió clara de la que van gaudir els visitants en tota la segona part va ser en una contra que el "Choco" Lozano no va saber aprofitar, creuant massa el seu xut.
Foto Marca.com
Carreras va donar sortida a Álex Cruz per mirar d'aportar més profunditat a la banda dreta, i precisament el menut jugador arlequinat va tenir la millor ocasió de totes: una rematada a porta buida que va enviar per damunt del travesser quan la graderia de la Nova Creu Alta ja cantava el gol. Al minut 78, després d'un córner, Olmo va caure dins l'àrea davant la traveta d'un defensa alacantí, però l'àrbitre no va considerar que l'acció fos mereixedora de penal, davant les protestes dels jugadors arlequinats. Carreras va decidir morir amb les botes posades i va treure Songo'o per donar sortida a Joaquín, que tornava a gaudir de minuts després de la seva lesió, passant a jugar amb només tres defenses. Precisament el sevillà va gaudir d'una gran ocasió a falta de vuit minuts pel final, quan es va plantar davant de Maestro i va arribar a superar-lo, però l'àrbitre va considerar que Joaquín s'havia ajudat de la mà per controlar la pilota i va invalidar la jugada (igualment, el jugador sevillà va fallar l'ocasió). Semblava que dissabte no era el dia del Sabadell.
I quan tot semblava perdut, va arribar el raig de llum. Quan es portaven jugats dos minuts dels cinc que l'àrbitre va decidir afegir, va haver-hi un córner a favor del Sabadell. Juvenal va ser l'encarregat d'executar-lo. La seva centrada va arribar a peus de Lanzarote, que va intentar centrar un altre cop, però la pilota va picar en l'espatlla d'Héctor Simón. La pilota, afortunadament pels interessos dels arlequinats, va tornar cap a Lanzarote, que amb un suau toc de cap la va tornar a posar a l'olla, on va aparèixer Toni Lao per, amb una altra rematada de cap, enviar la pilota al fons de la xarxa i fer el gol de l'empat. La graderia arlequinada es va venir avall cridant el gol amb força i ràbia. Per fi es veia recompensat l'esforç que els homes de Lluís Carreras estaven fent a la segona part. I encara hi van haver un parell més d'oportunitats per a fins i tot guanyar el partit.

El partit va finalitzar i el Sabadell es pot donar per satisfet amb aquest empat que permet tenir la permanència una mica més a prop. Aquests jugadors no llençen la tovallola fins al xiulet final. Diumenge que ve toca derbi català contra el Gimnàstic de Tarragona, un altre dels nostres rivals en la lluita per salvar la categoria.