diumenge, 23 d’octubre del 2011

Segona punxada a la lliga

Primer de tot demanar disculpes per no haver penjat abans la crònica, però qui em coneix sap que no ha estat per mi la millor setmana. Gràcies a tots per la vostra comprensió.


CAMPIONAT NACIONAL DE LLIGA, 2ª DIVISIÓ, TEMPORADA 11/12
10ª JORNADA, 21-10-2011, 21:00h
CD GUADALAJARA 1 - CE SABADELL 0
CD GUADALAJARA: Saizar, Antonio Moreno, Gaffoor, Rodri (Gerard Badia, '62), Jony, Barral, Javi Soria, Jonan García (Arriaga, '86), Aníbal, Iván Moreno (Cristian, '73) i Ernesto.
CE SABADELL: De Navas, Óscar Ramírez, Pablo Ruiz, Toni Lao, Redondo (Juvenal, '43), Juanjo, Héctor Simón, Puigdollers (Álex Cruz, 74), Lanzarote, Florian i Aarón Bueno (Arteaga, '36).
GOLS: 1-0, Ernesto ('63).
ÀRBITRE: Juan MARTÍNEZ MUNUERA (col·legi valencià). Targetes: grogues per a Gerard Badia (GUA) i Juanjo (SBD). Cap vermella.
ESTADI: Pedro Escartín, 3.500 espectadors (2-5 seguidors del Sabadell).

Segona derrota que encaixa el Centre d'Esports en el que portem jugat de lliga però que, tot i així, continuarà una jornada més com a co-líder de 2ªA.
S'enfrontaven al Pedro Escartín les revelacions de la lliga, dos conjunts acabats de pujar però que han omplert moltes planes esportives a causa de la grata imatge que donen. I a bona fe que Guadalajara i Sabadell han demostrat que si estan a dalt no és per sort, sinó per mèrits propis. Ambdós conjunts van oferir un gran partit de futbol, amb una part per a cadascun i amb un alt nivell de joc.
Tots dos conjunts van saltar a la gespa sense complexos, jugant-se de tu a tu i amb ganes d'agradar al públic. El Guadalajara mostrava les seves cartes amb el seu característic joc directe, mentre que el Sabadell mostrava les seves amb el seu joc de toc i possessió. La primera ocasió clara la va tenir el Sabadell amb una centrada d'Aarón Bueno a l'àrea que Héctor Simón va aconseguir rematar de cap, però que Saizar va aturar sense problemes. Però això no va resultar ser més que un miratge, ja que a partir d'aquesta ocasió el Guadalajara va pressionar als arlequinats al seu propi camp i es van fer amb el control del joc i la pilota. La gran ocasió dels locals arribaria mitjançant Aníbal, que va controlar la pilota al vèrtex de l'àrea, va deixar enrere Toni Lao i va encastar un potent xut a la creueta de la porteria de De Navas.
El Guadalajara va saber lligar molt bé els peus d'un Sabadell que no parava de patir perquè no podia fer el seu joc i es veia desbordat pel rival. Un altre cop el perillós Aníbal va avisar amb un xut que De Navas va haver de desviar a córner. Els jugadors arlequinats no estaven fent un gran partit. Tot i així van aconseguir arribar en una ocasió aïllada a la porteria contrària, però Florian va rematar fora. El conjunt entrenat per Carlos Terrazas continuava tenint les ocasions més clares, i Rodri tornaria a avisar amb una internada a l'àrea i una vaselina que va sortir per damunt del travesser per pocs centímetres. Tot semblava abocat a que tard o d'hora arribaria el gol local.
Però el que va arribar va ser, un altre cop i per enèsima vegada, l'infortuni de les lesions. En només un periode de menys de deu minuts, Aarón Bueno i Arredondo van haver de deixar el terreny de joc sent substituïts per Arteaga i Juvenal, respectivament. Comença a ser alarmant aquest "carroussel" de lesions que està patint la plantilla saballuda, i és que, més que de mala sort, potser s'hauria de començar a parlar d'una planificació física incorrecta.
L'entrada de Juvenal sembla que va esperonar els homes de Lluís Carreras, que a la segona part es van fer amb el control de la pilota i del joc i van gaudir d'un munt d'ocasions clares per marcar, mentre que el Guadalajara va començar a patir les internades dels arlequinats. Tot i així, ben a prop van estar d'avançar-se mitjançant una falta d'Ernesto, que De Navas va refusar amb problemes i Toni Lao va desviar a córner quan un jugador local ja s'havia preparat per rematar a porta buida. A la sortida del córner, Juanjo va treure la pilota sota pals per evitar el gol.
Però a partir d'aquí seria el Sabadell qui dominaria el partit. Juvenal va estar ben a prop de fer el primer amb un xut des de dins l'àrea que va sortir llepant el pal. Poc després seria Florian qui gaudiria d'una grandíssima ocasió: Arteaga li va fer una passada cap a l'interior, però el davanter francès va rematar una mica forçat davant la sortida de Saizar, que va desviar la pilota amb els peus. Curiosament, quan menys mèrits estava fent el Guadalajara va arribar el seu gol. O més ben dit, el seu golàs. Ernesto ja havia avisat prèviament, i al segon intent no va perdonar. Va executar magistralment amb l'esquerra un llençament de falta des de la frontal. De Navas, tot i l'estirada, no ho va poder evitar.
El Sabadell es va veure tocat anímicament, però no va abaixar els braços. Mitjançant un actiu Lanzarote, que portava perill en cada jugada seva per la banda, els arlequinats van fer un setge constant a la porteria de Saizar, que amb les seves providencials aturades es va convertir en l'home del partit. Arteagad'Álex Cruz va donar un punt més de velocitat i profunditat a l'atac dels arlequinats, però totes les ocasions quedaven avortades per un magnífic Saizar. Per més que s'intentava, el porter del Guadalajara va estar sublim, sobretot en un llençament de falta de Lanzarote que anava dirigit a tot l'escaire, i que va desviar amb una mà prodigiosa.
L'àrbitre va xiular el final del partit i l'alegria es va desfermar entre la parròquia local. Tots dos conjunts van fer mèrits per endur-se els tres punts, però al final els va aconseguir l'equip que va estar més encertat de cara a la porteria. El gran partit que ens van oferir tots dos conjunts es va veure tacat per la desafortunada acció del jugador del Guadalajara Antonio Moreno, que potser va celebrar amb massa efusivitat la victòria davant dels jugadors arlequinats.
No hi ha gaire temps per a pensar més en aquest partit, ja que dimecres toca la visita al Xerez, on esperem treure un resultat més positiu.


Per Abel Martínez Ruano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada