CAMPIONAT NACIONAL DE LLIGA, 2ª DIVISIÓ, TEMPORADA 11/12
RC DEPORTIVO DE LA CORUÑA 2 - CE SABADELL 1
RC DEPORTIVO DE LA CORUÑA: Aranzubía, Laure, Colotto, Aythami, Ayoze, Álex Bergantiños, Jesús Vázquez, Guardado (Morel, '75), Valerón (Juan Domínguez, '89), Salomao i Lassad (Bodipo, '81).
CE SABADELL: De Navas, Óscar Ramírez, Olmo, Toni Lao, Redondo, Héctor Simón, Juvenal (Joaquín, '81), Arteaga, Aarón Bueno (Eneko, '60), Lanzarote i Florian (Baha, '66).
GOLS: 1-0, Valerón ('40); 2-0, Guardado ('45); 2-1, Baha ('74).
ÀRBITRE: Jesús GIL MANZANO (col·legi extremeny). Targetes: grogues per a Aythami (DEP), Ayoze (DEP), Salomao (DEP), Olmo (SBD) i Baha (SBD). Cap vermella.
ESTADI: Riazor, 23.000 espectadors (10-15 seguidors del Sabadell).
Primera derrota del Sabadell a Segona A. El conjunt dirigit per Lluís Carreras ha vist truncada la seva gran ratxa lliguera al caure 2-1 a l'estadi de Riazor davant el que a priori és el conjunt més fort de la categoria, el Deportivo de La Coruña. Tot i perdre, el Sabadell ha donat una gran imatge sobre el terreny de joc, fent que fins i tot l'afició deportivista es treiés el barret al veure el magnífic joc de toc dels arlequinats, que començen a ser molt alabats pel món futbolístic espanyol.
Foto As.com
Com va dir Carreras en roda de premsa, aquest no era un partit qualsevol. Aquest era EL PARTIT, amb majúscules. El matx que tant jugadors com afició esperàvem des de que vam pujar a 2ª. I ben cert que aquest encontre no ens ha decebut. Totes dues aficions han pogut gaudir d'un bon partit de futbol.
El Sabadell, lluny de patir vertígen per enfrontar-se a un rival de renom i de jugar en un estadi que fa uns anys era de Champions, va sortir a la gespa de Riazor sense complexos d'equip inferior i disposat a donar-li batalla al Deportivo. El conjunt arlequinat s'ha vist superat pels locals durant els primers minuts, en que van gaudir de la millor ocasió de gol mitjançant Jesús Vázquez, amb un potent xut que De Navas va atrapar sense problemes. La resposta del Sabadell va ser una centrada de Lanzarote des de la dreta de l'àrea que Aarón Bueno va aconseguir rematar, però la pilota es va passejar per davant de la porteria deportivista sense més perill. La següent ocasió va caure pel bàndol local: falta que el mexicà Guardado va treure des de l'esquerra, Valerón va rematar amb el cap i la pilota va sortir llepant el pal de la porteria de De Navas.
Els arlequinats van tornar a avisar de les seves intencions en una centrada des de l'esquerra que Florian va encertar a rematar amb el cap, però una gran aturada d'Aranzubía i després el travesser van desmuntar el perill. Seria novament el davanter francès qui, pocs minuts després, engaltaria un gran xut amb la cama esquerra que va picar novament al travesser de la porteria deportivista. Al minut 40, quan el Sabadell estava aconseguint frenar el Deportivo i gaudia de les millors ocasions per marcar, els locals no van perdonar: en una gran combinació, Lassad va arrosegar la defensa arlequinada, fet que va permetre Guardado passar la pilota a Valerón que, des de dins de l'àrea, va creuar la pilota davant de De Navas. L'infortuni no va acabar aquí i és que, cinc minuts després, una badada defensiva va fer que Salomao es plantés dins de l'àrea amb la pilota, esperés l'arribada de Guardado per l'esquerra i aquest foradés novament la xarxa arlequinada amb un potent xut que De Navas, tot i tocar la pilota, no va poder aturar. Així s'arribava al descans.
El dubte de com sortiria anímicament el Sabadell a la segona part després dels dos gols en cinc minuts va quedar resolt quan els de Carreras, lluny d'abaixar els braços, van continuar amb el seu joc de toc. Semblava que el marcador continués amb empat a zero. El Deportivo, en canvi, va sortir a veure-les venir esperant als arlequinats en el seu camp, confiant en els contraatacs per rematar el partit.
I quasi li surt bé la jugada al Deportivo, que va gaudir de fins a tres ocasions per marcar: primer Ayoze i després Salomao van posar a prova David De Navas, però el porter arlequinat va estar magistral en tots dos llençaments. Poc després era Lassad qui va xutar des de la frontal, i la pilota va sortir llepant el pal. Però la sortida al terreny de joc de Nabil Baha va resultar clau per fer que, a poc a poc, el Sabadell portés més perill a l'àrea dels locals. Primer va avisar Lanzarote amb un gran xut amb l'esquerra, però la pilota va sortir fora per ben poquet. Seria el propi Baha qui retallés les distàncies a l'electrònic: en una pilota en profunditat, el marroquí li va guanyar l'esquena a la defensa deportivista i, de rosca amb la cama dreta, allotjava l'esfèrica a la porteria d'Aranzubía. Restaven quinze minuts per finalitzar el matx i, en aquests moments, el Sabadell s'estava mostrant superior al Deportivo. La resposta de l'entrenador local va ser tota una declaració d'intencions: va substituïr Guardado per Morel, atacant per defensa. El seu missatge era clar: aguantar el resultat.
Poc després, un altre cop Baha va estar a punt de culminar la remuntada, però el seu xut el va blocar Aranzubía. Instants després seria Lanzarote qui gaudiria de l'oportunitat de marcar, però entre el porter local i el pal de la porteria van evitar el gol. El Sabadell anava llençat i el Deportivo demanava l'hora i amagava la pilota als córners. Veure per creure.
Malgrat l'impuls final, no es va aconseguir empatar el partit. Els de Lluís Carreras no van veure recompensats el seu gran partit en forma de punts, però sí en elogis. I és que, tot i perdre, la imatge que el Sabadell va donar a Riazor va ser molt gran.