dilluns, 21 de novembre del 2011

El Sabadell torna a agradar i s'emporta un punt de Girona

CAMPIONAT NACIONAL DE LLIGA, 2ª DIVISIÓ, TEMPORADA 11/12
14ª JORNADA, 19-11-2011, 18:00h
GIRONA FC 1 - CE SABADELL 1
GIRONA FC: Santamaría, Jose, Richy, Migue, David García (Dani Nieto, '63), Garmendia, Dorca, Jandro (Juanlu Hens, '57, Moha, Corominas i Saizar (Benja, '72).
CE SABADELL: De Navas, Óscar Ramírez, Olmo, Toni Lao, Bermudo, Puigdollers (Fran Piera, '80), Héctor Simón, Juanjo, Arteaga (Juvenal, '73), Lanzarote i Florian (Baha, '68).
GOLS: 0-1, Lanzarote ('11); 1-1, Moha ('39).
ÀRBITRE: Santiago JAIME LATRE (col·legi aragonès). Targetes: grogues per a Richy (GIR), Benja (GIR), Jose (GIR), Óscar Ramírez (SBD), Olmo (SBD), Héctor Simón (SBD), Juanjo (SBD), Baha (SBD) i Bermudo (SBD). Vermella a Olmo (SBD) per doble amonestació.
ESTADI: Montilivi, 4.400 espectadors (150-200 seguidors del Sabadell).

El partit va començar als voltants de l'estadi gironí una hora abans del previst. Al carrer, davant de tribuna i a les 17h. va haver una trobada de penyes, que demostrava que tot començava amb fair play per part de les aficions dels dos equips. Per part dels gironins, la penya Immortales, la penya Guixols- Costa Brava i la penya Miki Albert. Per part arlequinada, i en representació de totes les penyes del C.E.Sabadell, la Federació de Penyes representava per primera vegada a la afició Sabadellenca. Un intercanvi de presents i unes fotografies van inmortalitzar la ocasió. Després totes dues aficions van entrar al camp a animar als seus i emplaçant-se pel partit de tornada a la Nova Creu Alta.

El Centre d'Esports les ha vist de tots els colors en els derbis catalans que ha jugat: victòria davant el Barça "B", derrota contundent contra el Gimnàstic de Tarragona i, dissabte, empat contra el Girona. En un duel vibrant, els homes de Lluís Carreras van aconseguir aturar la ratxa de derrotes i almenys van aconseguir treure un suat punt sota el diluvi que va presidir el partit de Montilivi.
Foto Web C.E.Sabadell
Arribava el Sabadell a la capital del Gironès amb la necessitat de netejar la imatge dels dos darrers partits i d'intentar aturar la caiguda lliure en la que s'havia vist en les darreres jornades. El rival no ho va posar gens fàcil, ja que el conjunt de Raúl Agné es troba immers en la lluita per la permanència des de les posicions més baixes de la taula classificatòria. Tots dos equips van oferir un intens partit malgrat la pluja que queia i el mal estat de la gespa, molt enfangada a causa de l'aigua.
La sortida dels arlequinats va ser molt esperançadora, ja que van tornar a oferir la imatge d'aquell equip que meravellava a les primeres jornades del campionat. Florian va ser el primer en avisar en una ocasió immillorable, quan es va quedar sol davant del porter, però la vaselina va quedar-li fluixa i Santamaría va aturar l'esfèrica sense cap problema. A la segona ocasió, el Sabadell no ho va desaprofitar: una centrada de Bermudo a l'àrea des de l'esquerra va arribar fins a Lanzarote que, sense deixar-la caure, va conectar amb la cama esquerra una canonada que es va ficar per tot l'escaire de la porteria gironina. Golàs. L'alegria esclatava a la parròquia arlequinada desplaçada i alguns seguidors gironins van aplaudir aquella meravella de gol.
El partit es va posar de cara per als saballuts ben aviat, ja que només havien passat onze minuts des del xiulet inicial. Això va permetre que el Sabadell controlés el "tempo" del partit, tocant la pilota i jugant amb molt de criteri. Però el Girona, que s'està jugant la vida, no estava disposat a tombar el genoll a terra i van sortir a pressionar. En un dels seus atacs, Jandro va internar-se a l'àrea sabadellenca i va rebre una trompada de Juanjo: un clar penal que l'àrbitre no va xiular, afortunadament per als arlequinats, però que va encendre els ànims dels gironins. En la següent acció, Corominas va engaltar un potent xut des de la frontal, però entre una gran mà de David De Navas i el travesser van acabar desviant el perill a córner.
Al tercer intent, però, el Girona no va perdonar: una magnífica passada a l'espai de Jandro va ser aprofitada per un veloç i actiu Moha, que va guanyar-li la carrera a Óscar Ramírez i va batre De Navas amb un fort xut creuat. Els locals van trobar un just premi a la seva insistència. La darrera ocasió de la primera part va ser per als arlequinats, en un xut d'Arteaga que santamaría va haver de desviar a la cantonada amb les cames.
Foto Marca.com
A la tornada dels vestidors, el Girona va sortir amb una marxa més posada, mentre que el Sabadell va començar a acusar el desgast físic de la primera meitat. Les ocasions únicament arribaven per part dels locals, sobretot arran de la sortida a la gespa de Dani Nieto, que els va aportar un "plus" de velocitat. Per part del Sabadell, Carreras va donar entrada a Baha per intentar sorprendre als gironins en un contraatac. El partit es va transformar en un asidu constant dels locals davant el qual els arlequinats només podien defensar-se i enviar pilotes al marroquí Baha. Ben a prop va estar Richy de posar el Girona per davant, però el seu xut des de la frontal va sortir fora llepant el pal, per ben poquet. Dani Nieto ho va tornar a intentar amb un xut que De Navas va refusar amb els punys, i que Olmo va allunyar de l'àrea mitjançant una xilena.
Poc abans del temps de descompte, l'àrbitre va expulsar Olmo per doble amonestació. Si bé la segona groga era justificada (la falta sobre Nieto era mereixedora d'amonestació), la primera va resultar, si més no, curiosa: tant Olmo com Corominas s'anaven estirant de la samarreta (fins i tot, la d'Olmo es va trencar), però l'àrbitre només va decidir amonestar al jugador del Sabadell.


Els de Carreras van apel·lar a l'heroica per a resistir els quatre minuts d'afegit amb un home menys. Juanlu Hens va estar a punt de signar la victòria local, però novament va aparèixer "Sant" De Navas per guanyar-li un punt als arlequinats. Un punt que s'ha de fer bo el proper cap de setmana, guanyant al Murcia a la Nova Creu Alta.

Per Abel Martínez Ruano

2 comentaris:

  1. me encanto el encuentro de peñas, creo que es una iniciativa para llevarla a cabo en cada jornada

    ResponElimina
  2. Esperamos que este sea el principio de una larga amistad. El fútbol es la excusa perfecta para pasarlo en grande.

    Nosotros también hemos recogido el encuentro de peñas en nuestro blog (www.immortalgirona.blogspot.com).

    Un saludo. ¡Nos vemos en el partido de vuelta!

    ResponElimina