CAMPIONAT NACIONAL DE LLIGA, 2ª DIVISIÓ, TEMPORADA 11/12
CE SABADELL 0 - CÓRDOBA CF 3
CE SABADELL: De Navas, Songo'o, Olmo, Toni Lao, Bermudo, Samuel (Puigdollers, '64), Héctor Simón, Arteaga (Joaquín, '72), Lanzarote, Aarón Bueno (Fran Piera, '56) i Florian.
CÓRDOBA CF: Alberto García, Fernández, David Prieto, Gaspar, Fuentes, Borja García, Javi Hervás (Alberto Aguilar, '86), López Garai, López Silva (Juan Quero, '81), Charles i Patiño (Pepe Díaz, '73).
GOLS: 0-1, Patiño ('12); 0-2, Charles, ('57); 0-3, López Silva ('69).
ÀRBITRE: Ricardo DE BURGOS BENGOETXEA (col·legi basc). Targetes: grogues per a Olmo (SBD), Héctor Simón (SBD), Borja (CÓR), Alberto García (CÓR) i Pepe Díaz (CÓR). Cap vermella.
ESTADI: Nova Creu Alta, 5.400 espectadors (100-150 seguidors del Córdoba).

El partit pintava be a la grada. S'havia creat un ambient propici per la victòria per part de les penyes del gol nord, encapcelada pels integrants de Supporters Gol Nord ajudats per Penya Arlequinada Los Califas, La Força Arlequinada i Honor 1903. Una coberta arlequinada i una pancarta amb el lema MAI CAMINARÀS SOL rebien als jugadors a la seva sortida al camp, però no va ser possible, el rival va ser millor.

El Sabadell continua inmers en la seva depressió de joc i resultats i ha encadenat la segona derrota consecutiva, aquest cop a casa davant un Córdoba implacable. El conjunt andalús, amb un futbol espectacular, aconsegueix ser el primer equip que s'endú els tres punts d'una Nova Creu Alta que ha perdut la seva imbatibilitat. També van fer feliços als prop de 150 seguidors cordovesos que es van aplegar a l'estadi creualtenc provinents de la pròpia ciutat, de Barcelona i de Córdoba.
Els homes de Lluís Carreras, lluny de netejar la mala imatge que es va donar al Nou Estadi de Tarragona davant del Nàstic, van fer un altre mal partit. El míster arlequinat va haver de fer un canvi d'última hora a l'onze inicial, ja que Óscar Ramírez es va lesionar durant l'escalfament previ, havent de ser reemplaçat per Yann Songo'o. També va donar la titularitat a l'asturià Samuel, que un cop més va decepcionar pel seu rendiment nul, en detriment de Puigdollers o Juanjo Ciércoles. Per la seva banda Paco Jémez, l'entrenador del Córdoba, va fer un plantejament tàctic sublim i va impossibilitar qualsevol acció de perill del Sabadell. Fins a tres jugadors cordovesos arribaven a pressionar a cada jugador sabadellenc que tenia la pilota, mentre que Javi Hervás (amb només 22 anys) va donar un autèntic recital de joc al mig del camp.
Els andalusos van sortir a mossegar des del primer minut i es van fer els amos de la pilota durant els 90 minuts del joc, combinant la pilota al primer toc, sortint en atac i replegant-se ràpidament per defensar. No van donar opcions a un Sabadell que es va mostrar impotent, mancat d'idees en la creació al mig del camp, preocupablement feble en defensa i alarmantment desencertat de cara al gol. Els arlequinats van perdre desenes de pilotes al mig del camp, no aconseguien crear un joc combinatiu i les constants cessions de pilota a David De Navas van comportar més d'un disgust. A més, gairebé tot el perill dels visitants va arribar per la banda esquerra, on Songo'o va deixar molt que desitjar en la cobertura, ja que aquest tendia a anar a la posició de central, deixant tot el carril lliure per a l'extrem cordovesista.
El Córdoba no va trigar en avisar de que havien vingut a Sabadell a endur-se els tres punts: una internada de Patiño a dins de l'àrea va estar a punt de significar el 0-1, però De Navas va guanyar un cop més en el mà a mà al davanter i li va treure la pilota netament. Només uns minuts després, a Charles se li va anul·lar un gol per clar fora de joc en el llençament d'una falta. I a la tercera els hi va anar la vençuda: Fuentes, lliure de marca per la banda esquerra, va fer una centrada mil·limètrica cap a Patiño, que també lliure de marca va rematar a plaer per fer el 0-1. Just premi per als visitants, que estaven portant tota la iniciativa.
El Sabadell no aconseguia el control de la pilota, ja que el Córdoba estava fent una pressió constant i espectacular. El joc arlequinat estava ofegat i les ocasions més clares només queien de la banda dels visitants, que cada vegada que s'apropaven a l'àrea de De Navas donaven una gran sencació de perill, però perdonaven molt de cara a porteria. Només als darrers cinc minuts de la primera part els arlequinats van donar símptomes d'existència amb dos xuts de Samuel: un que va sortir a córner, i un altre que va sortir alt. En aquest últim, el jugador asturia no va veure com Lanzarote li arribava lliure de marca per la dreta i en millor posició per marcar.
El temps de descans no li va fer un favor al Sabadell. Un altre cop van sortir els jugadors adormits i el Córdoba no ho va desaprofitar. A l'igual que en la primera part, els visitants van començar a crear les primeres ocasions fins que a prop del quart d'hora de la segona part va arribar el segon gol: Samuel va perdre incomprensiblementCórdoba mitjançant López Garai, que va fer una passada a l'espai per a Charles, que va batre De Navas amb un xut creuat.
Els arlequinats no reaccionaven. Estaven desapareguts sobre la gespa. Només el debutant Fran Piera va donar símptomes de reacció davant el segon gol. Per la seva banda, els cordovesos tenien el partit controlat i continuaven apropant-se a la porteria del sabadell amb molt perill. Fruit d'aquesta insistència va arribar el tercer gol: López Silva, des de dins de l'àrea, va col·locar la pilota ajustada al pal, lluny de l'abast de De Navas. La Nova Creu Alta estava assistint a un festival de futbol dels jugadors visitants, fet que va provocar que, arran del tercer gol, alguns espectadors saballuts decidissin marxar de l'estadi, cosa que tampoc es d’aplaudir després de com va l’equip a la classificació, impensable a començament de temporada.
El Córdoba va mostrar una gran ambició quan, tot i anar amb el marcador clarament a favor, no van deixar d'atacar per aconseguir una major renda de gols. Carreras va donar sortida a Joaquín per intentar fer el gol de l'honor, un gol que va estar a punt d'arribar quan Florian va caçar a dins de l'àrea un refús d'Alberto a tir de Lanzarote, però el seu xut el va desviar novament el porter cordovesista. A punt va estar el Córdoba de fer el 0-4 en un magnífic xut de Borja García, però De Navas va treure una gran mà per desviar l'esfèrica a córner.
L'àrbitre va xiular el final del partit i els espectadors de l'estadi creualtenc van marxar ràpidament, amb evidents signes de preocupació per la davallada que està tenint l'equip i amb una pregunta al cap: continuarà el Sabadell perdent pistonada, o reaccionarà a temps? La resposta la tindrem dissabte vinent en un nou derbi català, aquest cop a Montilivi, on ens rebrà un Girona que està inmers en la lluita per la permanència.