CAMPIONAT NACIONAL DE LLIGA, 2ª DIVISIÓ, TEMPORADA 11/12
4ª JORNADA, 10-9-2011, 18:00h
CE SABADELL 3 - FC CARTAGENA 2
CE SABADELL: De Navas, Óscar Ramírez, Olmo, Toni Lao, Redondo, Héctor Simón, Arteaga (Fito, '75), Puigdollers (Juvenal, '51), Aarón Bueno, Lanzarote i Florian (Baha, '64).
FC CARTAGENA: Juanma, Txiki (Lafuente, '84), Goni, Chus Herrero, Manu Torres, Mariano Sánchez, Dimas (Tati, '71), Marc Fernández (Riau, '46), Cléber, Álvaro Antón i Iván Bolado.
GOLS: 0-1, Iván Bolado ('24); 1-1, Aarón Bueno ('43); 2-1, Lanzarote ('48); 2-2, Iván Bolado ('60); 3-2, Arteaga ('67).
ÀRBITRE: Jorge Valdés Aller (col·legi castellano-lleonès). Targetes: grogues per a Baha (SBD), Marc Fernández (CRT), Juanma (CRT), Chus Herrero (CRT) i Dimas (CRT). Targeta vermella per a Álvaro Antón (CRT) per doble amonestació.
ESTADI: Nova Creu Alta, 4.500 espectadors (15-20 seguidors del Cartagena).

El Sabadell continua dalt del seu núvol. Tot i la derrota en la Copa a Alcorcón, els arlequinats no han patit cap davallada anímica i han ofert un gran partit al públic d'una Nova Creu Alta que gaudeix d'aquest equip. Una nova demostració de futbol de toc dels homes de Lluís Carreras que només s'ha vist espatllat per les errades defensives que cada cap de setmana pateix el Sabadell des del primer partit, i a les quals s'han de buscar una solució immediata. Al davant hi havia el Cartagena, equip que a base de talonari ha format una ambiciosa plantilla amb l'objectiu de l'ascens a la màxima categoria, però que encara no ha demostrat un futbol gaire convincent com per a considerar-lo candidat.
La primera sorpresa de la tarda no venia de la banqueta local, sino de la visitant: l'ex-arlequinat Marc Fernández era titular per primera vegada la present temporada precisament a la que va ser casa seva fins al juny passat. Tot i ser l'home que va marcar el gol que ens va retornar a Segona A 18 anys després, la graderia arlequinada no li va perdonar les formes en que va abandonar la disciplina del Sabadell i les seves explicacions poc convincents, i ho va fer palès amb constants xiulets cap a l'ara jugador del Cartagena.
Sabadell i Cartagena han començat el matx mostrant les seves cartes per fer-se amb el control del mig camp, tot i que cap dels dos equips ha aconseguit dominar la zona. La primera ocasió clara ha arribat per part dels arlequinats, quan Lanzarote va centrar des de la dreta un xut que es va anar enverinant i va picar al pal, i quan la Nova Creu Alta ja cantava el gol, el defensa visitant Cléber va treure la pilota sobre la línia. La resposta del Cartagena, lluny de ser un avís, va ser una picada: Iván Bolado, en una magnífica acció personal, es va plantar dins de l'àrea arlequinada i, amb un xut de rosca, col·locava la pilota a al pal esquerre de De Navas i feia el primer gol de la tarda. Per tercer cop consecutiu en aquesta Lliga, tocava remuntar. Així mateix, el Cartagena marcava el seu primer gol de la temporada, en el primer xut que feia al partit.
El gol li va fer molt mal al Sabadell, que durant uns moments es va veure incapaç de reaccionar. D'aquesta situació es va aprofitar molt bé el conjunt visitant per continuar creant perill a l'àrea local. El Cartagena va reclamar penal per unes mans d'Olmo després d'un córner llençar per Álvaro Antón, però el col·legiat no va xiular res. Poc després, a la mitja hora de joc, era precisament Antón qui es plantava davant de De Navas, però no va estar encertat en el control de la pilota.
Quan quedaven pocs minuts per al descans, arribava l'empat del Sabadell en una jugada espectacular: Lanzarote, per la banda dreta, li va fer un barret al defensa del Cartagena i va centrar la pilota a l'àrea on Aarón Bueno, entrant amb moltíssima força, va rematar amb el cap i va foradar la xarxa rival per tot l'escaire. Els arlequinats trobaven el premi just al seu bon joc.
Només havia passat un minut des de l'empat, quan va arribar la jugada més polèmica del partit: en una falta a favor del Sabadell, el visitant Álvaro Antón es va posar entremig per evitar que la pilota es posés en joc ràpidament. Els jugadors arlequinats, murris, van fer picar la pilota al cos del jugador. L'àrbitre va interpretar que el defensa obstruïa el llançament de la falta i li va ensenyar targeta groga: al ser la segona (havia estat amonestat minuts abans), el jugador veia la vermella. Expulsió rigorosa? Potser sí. L'àrbitre va complir el que deia el reglament? Sí, també. No hi va haver temps per més, i es va arribar al descans amb empat a un i amb els jugadors visitants protestant l'expulsió.
A la segona part, el Sabadell va voler plasmar la seva superioritat numèrica i va sortir dels vestidors amb molt empeny i força, mentre el Cartagena intentava reorganitzar-se amb un home menys. Fruit d'aquesta superioritat, i només tres minuts després de l'inici de la segona part, Aarón Bueno va internar-se per la banda esquerra fins a l'àrea de Juanma. Amb una sang freda impressionant, va esperar l'arribada des del darrere de LanzaroteFlorian va estar a punt de signar la sentència al minut 57, però la seva rematada de cap va sortir una mica alta per sobre del travesser.
Si fins ara el Sabadell ha fet gala d'un gran atac, no és menys cert que també ha demostrat una debilitat defensiva preocupant. Al minut 60, just tres minuts després de que els homes de Carreras haguessin pogut fer el tercer, el Cartagena va aconseguir sorprendre i va empatar el matx. Riau, des de l'esquerra, va llençar un ràpid contraatac, va centrar la pilota a l'àrea i aquesta va arribar als peus d'Iván Bolado que, sol, no va desaprofitar el regal. Els aficionats del Cartagena desplaçats fins a la Nova Creu Alta esclataven d'alegria.
El conjunt arlequinat, malgrat tot, no va abaixar els braços i va continuar atacant en busca del gol de la victòria. Aquest va arribar en una jugada molt afortunada: Juvenal, des de la frontal de l'àrea, va engaltar un xut que sortia desviat, amb la sort de que Arteaga passava per la seva trajectòria i, sense voler, el va desviar rumb a les xarxes de Juanma, que no va poder reaccionar. La parròquia arlequinada tornava a somriure i resava per no tornar a patir.
En els darrers minuts de joc el Sabadell va mirar de matar definitivament el partit, i bé ho va poder fer en un magnífic xut de Lanzarote en el que podia haver estat el gol de la jornada, però la pilota va estavellar-se a la creueta. Poc després, era Juvenal qui intentava una rematada acrobàtica sense sort. Ja en temps de descompte, el Cartagena va tenir la seva última oportunitat: un xut que anava dirigit a tot l'escaire, però que un atent De Navas va aturar en dos temps.
El xiulet final de l'arbitre va fer esclatar de joia la graderia arlequinada, i és que el Sabadell, a falta de la resta de resultats, dorm com a líder provisional de 2ª.

D'altra banda dir, que avui la penya lluïa pancarta al estadi. Una pancarta mòbil que ja vam estrenar a camp del Villarreal B, però que s'estrenava avui a l'estadi. Properament podrem gaudir de un pancarta fixa a la Nova Creu Alta.