El Sabadell torna a guanyar, malgrat les condicions adverses

C.E.Sabadell: Nauzet, Espasandín, Toni Lao, Tortolero, Ramírez, Juanjo, Hidalgo (Juvenal, min.73), Moha (Collantes, min.75), Lanza, Eneko (Uli Dávila, min.83) i Aníbal.
C.D.Guadalajara: Toño, Espín, Gaffoor, Kike Tortosa (Cesar Soriano, min.46), Javi Barral, Jon Erice (Susaeta, min.57), Jony, Vicente (Azkorra, min.57), Alvaro, Aitor i Cristian.
Col.legiat: Eduardo Prieto Iglesias (Navarra)
Incidències: Amonestats amb targeta groga Espasandín, Lanza i Juvenal pel Sabadell; Jon Erice i Kike Tortosa pel Guadalajara. Amonestat amb targeta vermella Espín pel Guadalajara.
1.600 espectadors a la Nova Creu Alta, en un dia de pluja intensa. Gespa inundada e impracticable.
Gols: 1-0 (Lanzarote, min.34, de penal); 1-1 (Javi Barral, min.60); 2-1 (Uli Dávila, min.85).

El Sabadell ha guanyat un partit importantissim davant un rival trampa i una gespa impracticable per fer futbol de toc. Una vegada més, els jugadors s'han reinventat i davant una situació complicada han sabut adaptar-se i donar tot el que tenen dintre per guanyar aquest partit.

El partit començava amb una jugada polèmica. Al minut 9, Aníbal es desfeia del seu adversari dins de l'àrea, i aquest el feia caure tocant la seva cama i donant-li una petita empenta que el feia caure. L'arbitre, que estava davant de la jugada, a fet com que no veia res (per que per força l'ha hagut de veure) i no ha xiulat la pena màxima.

El joc de toc era impossible. Havia zones del camp on la pilota quedava frenada i altres on agafava més velocitat de la que deuria. Així dons, tots dos equips han hagut de reinventar la manera de jugar. Però ha estat el Sabadell el que millor ha sabut fer-ho i ha creat més perill durant tot el partit. A falta de bon joc, com estem acostumats últimament, el Sabadell ha tret tot de dintre i ha sabut  reconduir el partit amb esforç i, dintre del que es possible, bon joc.

Foto web C.E.Sabadell
Com dèiem, ha estat el Sabadell el que creava perill, i de la mà de Aníbal, Hidalgo i Ramírez, han creat les primeres accions de perill, que han sabut defendre els Castellans. I era precissament Hidalgo el que provocava la jugada del gol Sabadellenc. Dintre de l'àrea es desfeia del seu rival (Espín) i aquest l'agafava de la samarreta lleugerament. L'arbitre expulsava al jugador del Guadalajara i indicava penal (pot ser riguros, el primer havia estat molt més clar). Lanzarote era l'encarregat de llençar el penal i fer pujar el primer gol al marcador al minut 34. Amb aquest resultat s'arribava al descans i la pluja continuava descarregant a sobre de la Nova Creu Alta. Els treballadors intentaven a la mitja part treure tota l'aigua possible de la gespa, però era massa aigua i no parava de ploure.

Ulises Dàvila a la seva presentació com
arlequinat
A la segona part, Espasandín tornava a provar des de lluny (igual que el dia del Xerez), però Toño aconseguia desviar la pilota a corner. Però ha estat el Guadalajara el que ha mogut el marcador de nou. Una falta llençada des del lateral per Alvaro era pentinada per Javi Barral i la pilota entrava a la porteria arlequinada. Així, sense fer gran cosa, el Guadalajara empatava el partit. Però amb les condicions de la gespa, qualsevol jugada, qualsevol error, qualsevol moment de sort, podia decantar el partit cap a un costat o cap un altre, encara que era el Sabadell qui millor s'havia adaptat a les condicions del terreny de joc.

El Sabadell ha continuat intentant-ho, per exemple, de la mà de Lanza en un parell d'ocasions. Una tocant de taló una pilota que arribava a l'àrea i Toño aturava sense problemes. Després amb un centre-xut que també aturava Toño. Però a 5 minuts del final i quan tothom pensava que el partit acabaria en empat, ha arribat el gol de la victòria. Una centrada de corner per part de Lanza ha estat rematada de cap per Uli Dávila al primer pal, ficant la pilota dins de la porteria, un gol semblant al de Tortolero contra el Xerez. El marcador es posava a favor del que més l'havia intentat.

Foto elmundodeportivo.com (estat del camp durant el partit)
El partit arribava a la seva fi amb el 2-1 al marcador, el Sabadell tercer a la classificació a falta del UD Almería-Hércules CF, Aníbal com a "Pichichi" de la Segona A juntament amb Jesé(R.Madrid B) i Nauzet com a quart porter menys golejat de la categoria. Les dades no son casuals. El Sabadell es a dalt de la classificació per que tot rutlla, els jugadors individualment i col.lectivament, el club, l'afició. Tot va de la mà. No més falta que la ciutat de Sabadell s'adoni que el seu equip està fent tot el que està al seu abast per que  la gent vingui al camp, però sembla ser que la gent no està per aquestes coses. Hem d'assumir que sempre serem els mateixos, exceptuant partits de molta importància o hem de continuar intentant que la gent de Sabadell vingui al camp? Nosaltres continuarem intentant-ho.

Proper partit dissabte 6 d'Octubre a les 18h., SD Ponferradina-CE Sabadell. Junts som més forts!!!