diumenge, 26 de febrer del 2012

ELS SOMNIS ES FAN REALITAT. El Sabadell guanya al Depor i suma tres punts més que l'allunyen del descens.

C.E.Sabadell: De Navas, Toni Lao, Pablo Ruiz, Olmo, Redondo, Juanjo, Hidalgo (Agustín, min.90), Puigdollers (Juvenal, min.61), Manu Lanzarote, Oscar Ramírez i Baha (Ezequiel, min.67).
R.D.D. La Coruña: Aranzubía, Morel, Ze Castro, Colotto (Xisco, min.63), Laure, Bergantiños, Domínguez, Bruno Gama (Salomao, min.56), Valerón (Jesús Vazquez, min.84), Guardado i Riki.
Col.legiat: Gil Manzano (Extremadura).
Incidències: Amonestats amb targeta groga Agustín pel Sabadell; Morel, Laure, Guardado i Xisco pel Deportivo. Amonestat amb targeta vermella directa Ze Castro pel Deportivo.
Uns 7.100 espectadors ( uns 400 afeccionats del Deportivo; 200 a la zona de afició visitant i altre tant repartit per la resta de l'estadi).
Gols: 1-0 (Manu Lanzarote, min.46).

La festa es venia cuin durant tota la setmana. La afició arlequinada portava molts anys esperant un partit d'aquestes característiques i , ahir, tot es feia realitat. El Depor, un club que havia donat molta guerra a Madrid i Barça altres temporades, es via descendit a segona A la temporada passada, i avui, visitava la Nova Creu Alta.

L'ambient era inmillorable. Gent esperant l'arribada del Depor a la porta de Tribuna, crits de Valerón, Valerón a la arribada de l'equip Gallec. En fi, tota una festa que no més quedava rubricar a la gespa. I el somni es va convertir en realitat...

El Depor venia de 9 jornades consecutives guanyant i estava a punt de aconseguir un record si guanyava a la Nova Creu Alta. El Sabadell per la seva banda, havia aconseguit retornar als bons resultats i a la millora del seu joc fins la setmana passada a Cartagena, on l'equip no va donar la talla esperada contra l'ultim classificat i va perdre el seu partit. Però les estadístiques estan per trencarles.

Abans del partit i a la sortida dels jugadors, dos pancartes blaves presidien el Gol Nord on es situen les penyes Grada Jove LFA, Supporters Gol Nord i Penya Arlequinada Los Califas. A les pancartes es podia llegir "CES 1903". Altres dos de mes petites i a la part baixa deien "A SABADELL SOM ARLEQUINATS" i una altre al corner de tribuna, més petita, deia " BIENVENIDOS AL INFIERNO ARLEQUINADO". L'ambient no podia ser més festiu.

Foto web RS 94.6
El partit començava amb una primera part dominada pel Sabadell, amb un migcamp indiscutiblement arlequinat i les ocasions totalment  per l'equip de casa. Les primeres ocasions eren per Manu Lanzarote i Baha, que aconseguien posar a prova a Aranzubia. El Depor per la seva banda no aconseguia fer el seu joc, i no més Riki aconseguia portar una mica de perill, en una ocasió en la que el davanter es quedava practicament sol amb De Navas, però al intentar desfer-se del porter, es tirava la pilota massa lluny i se li escapava per la línia de fons.

Tot semblava indicar que s'arribaria al descans amb el resultat inicial, però una falta sobre Hidalgo a uns 30 metres posava nerviós al públic. I el posava nerviós, per que en el partit contra el Villarreal b, Manu Lanzarote feia un gol magistral des de una posició una mica més adavantada. I era Manu Lanzarote qui es demanava la falta. I era el mateix Manu Lanzarote que la picava i, pot ser en una badada de Aranzubia, que no va veure per on li venia, feia el 1-0. L'arbitre no deixava treure la pilota de migcamp, i xiulava la mitxa part.

A la segona part, el Depor ha sortit una mica més endollat, anaven per darrera i si volien treure alguna cosa havien de tirar amunt. Encara i així, el Sabadell continuava creant perill a la contra.

La ocasió més clara del Depor ha estat també a pilota aturada, en una falta assenyalada en una posició molt semblant a la del gol del Sabadell. Era Valerón, el que, de una forma magistral elevava la pilota sobre el mateix punt on era situada, per que Riki xutés una pilota enverinada, que De Navas, aturava d'una manera magistral. Riki i Guardado han donat un parell d'ensurts a la grada, posant en perill la porteria de De Navas, però els seus xuts han sortit desviats.

D'altre banda, Ezequiel, que havia substituït a Baha, també ha pogut donar l'ensurt a Aranzubia, però el seu xut l'ha desviat a corner el porter de l'equip gallec.

Els últims minuts el Sabadell ha continuat amb la tònica d'una bona defensa i sortir a la contra, i en una d'aquestes contres, Ze Castro ha tocat la pilota amb la mà, ja que Lanzarote es quedava com a únic jugador abans d'arribar a Aranzubia. Ha estat expulsat amb targeta vermella directa i el Depor es quedava amb 10.

El partit acabava amb el 1-0 que havia fet Lanzarote i la gent embogia a les grades, cridant SABADELL!! SABADELL!! SABADELL!!



Un parell d'incidents han entelat la gran esportivitat d'aquesta festa. Uns nois del Depor han estat agredits molt abans del començament del partit al carrer de tribuna, sembla ser que per que volien fer una pancarta. Pot ser no es el lloc més indicat per fer una pancarta de l'equip visitant, però mai de la vida podem consentir que hi hagi agressions a persones per aquest motiu. Durant el primer quart d'hora, i segons http://cesaballuts.blogspot.com, sembla ser que dos persones de raça negra que passaven pel carrer de tribuna, prop d'un dels locals a prop de l'estadi, han estat agredides verbalment i posteriorment amb una cadira de les terrasses del local. Des de la Penya Arlequinada Los Califas, volem condemnar aquestes accions que no reflecteixen la esportivitat que va dominar durant tot el partit entre les aficions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada